En titt på Samsung Galaxy A8 2018 – Prisvärd?

Samsung Galaxy A8 2018
Samsung Galaxy A8 2018

A-serien utav telefoner från Samsung har fått en ytterligare en modell, nämligen Samsung Galaxy A8 2018. Denna serie utav telefoner är strax under flaggskeppssegmentet och erbjuder telefoner med hög prestanda till ett pris som ligger under flaggskeppsmodellerna.

Vad erbjuder Galaxy A8?

Detta är en telefon som kostar ungefär 5 000 kr, att jämföra med Samsungs flaggskepp som kostar ungefär 50% mer (7 500kr). Som vid en första anblick kan ses som två jämförbara telefoner.

Samsung Galaxy A8 har en skärm på hela 5,6 tum, är vattentålig och har dessutom dubbla SIM-kortplatser.  Telefonen har stöd för Samsung Pay, är vattentät och kameror på 16 respektive 8 megapixlar. Samt dubbla selfiekameror. Lagringen är på 32 gb med möjlighet att via microSD få upp till 256 extra gb med ett arbetsminne på 4 gb. Samsung har installerat en fingeravtrycksläsare under den bakre kameran, personligen gillar jag den placeringen.

Telefonen finns i färgerna guld, grå och svart. A8 har ett batteri på 3000 mAh (samma som S8:an) och erbjuder snabbladdning via USB-C.

Med andra ord är det mycket som verkligen liknar Samsungs toppmodell Galaxy S8.

Vad skiljer Galaxy A8 2018 från Galaxy S8?

Ja egentligen verkar det inte vara särskilt mycket man går miste om. Det mest uppenbara är trådlös laddning och en något mindre skärm i A8:an.

Skärmen är också den något sämre än den som finns i Samsung Galaxy S8.

Kollar man på prestandan och jämför med prislappen så finns det helt klart mycket som talar för att köpa den billigare Samsung Galaxy A8 i jämförelse med Samsung Galaxy S8.

Från min sida blir det en stark rekommendation. Med en prislapp betydligt under toppmodellerna men trots det snarlik prestanda så känns detta som en no-brainer.

Kom ihåg att köpa mobilskal. På Bjornberry finns tusentals skal och fodral till Samsung Galaxy A8